فیلتر محصولات

شاخه‌ها
براساس قیمت
تومان تومان
اعلام حریق قیمت، فروش و نصب سیستم
لیست قیمت
حافظه
قابلیت تنظیم صدای زنگ
قابلیت تشخیص رمز عبور
سازگاری با
کشور سازنده
ولتاژ ورودی
جنس بدنه
اندازه بدنه خارجی
تاییدیه آتش نشانی تهران
نوع سیستم اعلام حریق
نوع محصول
more... less
زون
تعداد لوپ
ظرفیت هر لوپ
ظرفیت زون در هر دستگاه
باتري خارجي
تعداد متعلقات در هر زون
منطقه تحت پوشش
برند سازنده
دیگر امکانات
مدل
more... less
اندازه بدنه
more... less
وزن
more... less
تعداد دتکتور دودی در هر زون
تعداد دتکتور حرارتی در هر زون
تعداد شاسی در هر زون
مقدار گارانتی
نوع سیم کشی
فیلتر محصولات

اعلام حریق قیمت، فروش و نصب سیستم

پر فروش ترین کالاهای اعلام حریق
آژیر فلاشر متعارف زتا Zeta آژیر فلاشر متعارف زتا Zeta
ارسال از ۱ روز کاری دیگر
2,256,000 تومان
کنترل پنل متعارف زیتکس ZX-1800-N کنترل پنل متعارف زیتکس ZX-1800-N
ارسال از ۱ روز کاری دیگر
5,500,000 تومان
شستی زیتکس ZI-CP 86 شستی زیتکس ZI-CP 86
ارسال از ۱ روز کاری دیگر
259,000 تومان
دتکتور دود اپتیکال آژیر دار پرلا Prella دتکتور دود اپتیکال آژیر دار پرلا Prella
ارسال از ۱ روز کاری دیگر
790,000 تومان
<
>
دتکتور ها
دتکتور دودی اپتیکال متعارف زتا Zeta دتکتور دودی اپتیکال متعارف زتا Zeta
ارسال از ۱ روز کاری دیگر
1,380,000 تومان
دتکتور حرارت متعارف زتا Zeta دتکتور حرارت متعارف زتا Zeta
ارسال از ۱ روز کاری دیگر
1,350,000 تومان
دتکتور دود فتوالکتریک متعارف زیتکس ZI-S-815 دتکتور دود فتوالکتریک متعارف زیتکس ZI-S-815
ارسال از ۱ روز کاری دیگر
299,000 تومان
دتکتور حرارتی متعارف زیتکس ZI-H-715 دتکتور حرارتی متعارف زیتکس ZI-H-715
ارسال از ۱ روز کاری دیگر
295,000 تومان
دتکتور دود اپتیکال آژیر دار پرلا Prella دتکتور دود اپتیکال آژیر دار پرلا Prella
ارسال از ۱ روز کاری دیگر
790,000 تومان
<
>
کنترل پنل ها
مرکز کنترل متعارف زتا Zeta مرکز کنترل متعارف زتا Zeta
ارسال از ۱ روز کاری دیگر
13,450,000 تومان
مرکز کنترل متعارف آپولو مرکز کنترل متعارف آپولو
ارسال از ۱ روز کاری دیگر
6,700,000 تومان
مرکز کنترل متعارف GST مرکز کنترل متعارف GST
ارسال از ۱ روز کاری دیگر
11,000,000 تومان
کنترل پنل متعارف زیتکس ZX-1800-N کنترل پنل متعارف زیتکس ZX-1800-N
ارسال از ۱ روز کاری دیگر
5,500,000 تومان
مرکز کنترل اعلام حریق متعارف تسلا (2 تا 18 زون) مرکز کنترل اعلام حریق متعارف تسلا (2 تا 18 زون)
ارسال از ۱ روز کاری دیگر
5,250,000 تومان
<
>

لیست قیمت محصولات اعلام حریق

اعلام حریق چیست ؟

سیستم اعلام حریق یا سامانه اعلام حریق مجموعه ای از تجهیزات را شامل می شود که علائم حریق را تشخیص داده و از طریق آژیرها و فلاشرها هشدار لازم را می دهند. این سیستم در واقع یکی از مهم ترین سیستم های حفاظتی در ساختمان ها به شمار می رود. در صورت طراحی، اجرا و استفاده درست از این سیستم می توان جلوی بسیاری از خطرات مالی و جانی را گرفت. این سیستم مجموعه ای از محصولات و تجهیزات مختلف است که هرکدام بخشی از پروسه اعلام حریق را به عهده دارند.

این سامانه ها دارای سنسورها یا دتکتورهای تشخیص دقیق هستند که بر اساس غلظت دود و حرارت به وجود آمده از آتش احتمالی و یا انواع گاز های خطرناک، خبر داده و می توان حساسیت آن ها را تغییر داد. موارد قابل رعایت و چهارچوب های پیاده سازی سامانه ها در قالب استاندارد هایی نظیر NFPA72، EN54، EVPU، LPCB، UL، VDS، TUV، CQST BS5839 تعریف می شوند. از معروف ترین برند های این سیستم می توان به زتا، تله تک، جنت Gent و جی اس تی GST اشاره کرد.

معرفی انواع سیستم اعلام حریق

امروزه از سیستم های اعلام حریق به طور گسترده ای در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری استفاده می شود تا حد ممکن بتوانند از خطرات جانی و مالی جلوگیری کنند.

معرفی انواع سیستم اعلام حریق

سیستم های اعلام حریق از نظر نحوه شروع می توانند خودکار یا دستی باشند که در نوع دستی تشخیص از طریق انسان باید انجام شود و هشدار به صورت دستی زده می شود یعنی به حضور یک اپراتور حتما نیاز است. البته باید توجه داشته باشید که ساختمان هایی که اعلام حریق خودکار دارند باید حتما نوع دستی را هم داشته باشند. در مقابل نوع اتوماتیک دارای دتکتورها یا سنسورهای تشخیص گری هستند که با ظهور اولین علائم فعال می شوند و به صورت خودکار سیستم اعلام حریق را فعال می کنند.

حالا در دسته بندی نوع سیستم اعلام حریق خودکار می توان آن ها را به سه دسته تقسیم شامل اعلام حریق متعارف، آدرس پذیر و بدون سیم یا وایرلس تقسیم کرد.

معرفی سیستم اعلام حریق متعارف Conventional Alarm System

اعلام حریق متعارف یا کانونشنال نوع قدیمی‌ تری از این سیستم ها به شمار می رود و با وجود تغییراتی که در ساختار آن انجام گرفته است، همچنان یک مجموعه محبوب برای کاربران می باشد. در این مجموعه چندین حسگر یا آشکارساز در نقاط مختلف منطقه (یا طبقه) نصب می شود. همگی این حسگر ها در یک مدارِ به هم پیوسته به کنترل پنل متصل می شوند، پس می توان هر مدار را نماینده یک منطقه دانست. قیمت اعلام حریق متعارف که نسبت به سیستم آدرس پذیر کمتر است، می تواند از دلایل اصلی انتخاب آن باشد.

سیستم اعلام حریق متعارف با نام معمولی یا کانوکشنال نیز شناخته می شود که می تواند منطقه آشکارساز یا جایی که کلید هشدار به صورت دستی زده می شود را توسط یک ال ای دی شناسایی کند. در این نوع سیستم اعلام حریق منطقه حدودی آتش سوزی را می توان مشخص کرد. پس اگر به دنبال هزینه کمتر و یا استفاده از سیستم های اعلام حریق در فضاهای کوچکتر هستید این مدل می تواند انتخاب خوبی برای شما باشد.

سیستم اعلام حریق متعارف

مزایای استفاده از سیستم اعلام حریق متعارف

  • افزایش ایمنی: سیستم اعلام حریق متعارف با شناسایی سریع حریق، افراد را به خطر احتمالی اطلاع می‌دهد و از تلفات جانی و مالی جلوگیری می‌کند
  • کاهش خسارت: با شناسایی سریع حریق و اعلام آن، اقدامات اطفای حریق به سرعت آغاز می‌شود و خسارت‌های احتمالی کاهش می‌یابد.
  • سرعت عمل: سیستم اعلام حریق متعارف با شناسایی سریع حریق، اقدامات اطفای حریق را به سرعت آغاز می‌کند و از تاخیر در اعمال اطفای حریق جلوگیری می‌کند.
  • کاهش هزینه‌ها: با استفاده از سیستم اعلام حریق متعارف، هزینه‌های جانی و مالی کاهش می‌یابد و خسارت‌های احتمالی کمتر می‌شود.
  • آسانی استفاده: سیستم اعلام حریق متعارف بسیار آسان در استفاده است و افرادی که با آن کار می‌کنند، بسیار ساده می‌توانند آن را به کار برند.
  • افزایش قابلیت اطمینان: سیستم اعلام حریق متعارف با بهره‌مندی از تکنولوژی پیشرفته، قابلیت اطمینان بالایی دارد و در شناسایی حریق، بسیار دقیق عمل می‌کند. 
  • قابلیت توسعه: سیستم اعلام حریق متعارف، قابلیت توسعه دارد و به راحتی می‌توان آن را با توجه به نیازهای موردی سازمان یا محل کار، تغییر و تعمیر کرد.

معرفی سیستم اعلام حریق آدرس پذیر یا هوشمند

سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر نوع کامل تر و پیشرفته تری نسبت به سیستم های متعارف هستند و عملکرد آنها به این صورت است که اطلاعات را از سنسورها یا دتکتورهای مجزا دریافت می کنند و منطقه دقیق حریق را مشخص می کنند. در سیستم های آدرس پذیر که هوشمند هستند از یک یا چند سیم کشی برای اتصال مدل های مختلف آشکارسازها یا دستگاه های آغازگر استفاده می کنند که هر دستگاه یک آدرس منحصر به فرد دارد به همین دلیل به این سیستم ها آدرس پذیر گفته می شود.

وجود آدرس منحصر به فرد این امکان را فراهم می کند تا آشکار ساز بتواند به صورت دقیق مکانی که در آن حریق ایجاد شده را شناسایی کند به دلیل دقت بالای این سیستم به آن هوشمند نیز گفته می شود.

هنگامی که صحبت از یک سیستم آدرس پذیر می باشد مفهوم آرایه ای از آدرس های اختصاصی را باید در نظر گرفت. هر مکان مجهز به سیستم، دارای یک آدرس منحصر به فرد و قابل دستیابی است (آدرس مشخص برای سیستم) و مثلا می توانید برای هر کدام از اتاق های یک هتل و یا هر واحد در یک ساختمان، یک آدرس تعریف کنید. برای پیاده سازی این سیستم نیاز به یک بستر شبکه است. هنگامی که آدرس منحصر به فرد باشد در صورت وجود هر گونه عامل مشکوک به آتش و حریق در محل، آدرس دقیق آن به روی کنترل پنل مشخص می شود.

بنابراین می توان بر اساس سیگنال های دیجیتال دقیق موجود بین المان های تشخیص حریق (دتکتور ها یا همان سنسور ها) میزان دود یا حرارت موجود را تشخیص داد. کنترل میزان حساسیت نیز مشابه همین موضوع و از طریق ویرایش اطلاعات جدید در پنل صورت می گیرد. در این سیستم های آدرس پذیر از واژه لوپ برای نام گذاری شبکه استفاده می کنند. ساختار و تعداد اجزای تشکیل دهنده یک لوپ بر اساس سیاست های شرکت سازنده تعیین می شود ولی در حالت کلی تعداد این تجهیزات حدودا 128 عدد است. قیمت سیستم اعلام حریق آدرس پذیر به واسطه همین ساختار پیچیده می تواند اندکی بالا باشد. از مهمترین برند های تولید کننده این نوع محصول می توان به اعلام حریق آپولو اشاره کرد.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

مزایای استفاده از سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

  • شناسایی دقیق محل حریق: در سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر، هر حسگر حریق به صورت جداگانه آدرس‌گذاری می‌شود و در صورت فعال شدن، به مرکز کنترل اعلام حریق اطلاع می‌دهد که در کدام نقطه از ساختمان حریق رخ داده است. این امر باعث می‌شود که اقدامات اطفای حریق به سرعت و با دقت بیشتری انجام شود.
  • کاهش زمان و هزینه: با شناسایی دقیق محل حریق، زمان و هزینه برای پیدا کردن نقطه حریق کاهش می‌یابد و اقدامات اطفای حریق به سرعت آغاز می‌شود.
  • افزایش اطمینان: سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر با بهره‌مندی از تکنولوژی پیشرفته، قابلیت اطمینان بالایی دارد و در شناسایی حریق، بسیار دقیق عمل می‌کند.
  • کاهش خطا: با شناسایی دقیق محل حریق، خطا در شناسایی نقطه حریق کاهش می‌یابد و اقدامات اطفای حریق به سرعت آغاز می‌شود.
  • افزایش قابلیت تعمیر: سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر، قابلیت تعمیر بیشتری نسبت به سیستم‌های سنتی دارد و در صورت بروز خرابی، به راحتی قابل تعمیر است.
  • قابلیت توسعه: سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر، قابلیت توسعه دارد و به راحتی می‌توان آن را با توجه به نیازهای موردی سازمان یا محل کار، تغییر و تعمیر کرد.
  • بهبود امنیت: با شناسایی دقیق محل حریق، امنیت ساختمان و افراد در آن بهبود می‌یابد و در صورت وقوع حریق، اقدامات اطفای حریق به سرعت و با دقت بیشتری انجام می‌شود.

بررسی تفاوت های سیستم اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر

اعلام حریق متعارف یک سیستم اعلام حریق است که در آن، حسگرهای حریق به صورت متصل به یک کنترلر مرکزی متصل شده‌اند. در صورت شناسایی حریق توسط حسگرها، کنترلر مرکزی اعلام حریق را فعال می‌کند و از طریق یک سیستم هشدار صوتی یا تصویری، افراد را به خطر احتمالی اطلاع می‌دهد. این سیستم معمولاً در ساختمان‌های بزرگ، ادارات، فروشگاه‌ها و مراکز خرید استفاده می‌شود.

اما در سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، هر حسگر حریق دارای یک آدرس منحصر به فرد است و هنگامی که حسگر حریق فعال می‌شود، کنترلر مرکزی در مورد محل دقیق حریق مطلع می‌شود. سپس از طریق یک سیستم هشدار صوتی یا تصویری، افراد را به خطر احتمالی و محل دقیق حریق اطلاع می‌دهد. این سیستم برای اطلاع‌رسانی سریع‌تر و دقیق‌تر در مکان‌های پرجمعیت، شرکت‌ها و ساختمان‌های بزرگ استفاده می‌شود.

جدول مقایسه اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر

معرفی سیستم اعلام حریق بی سیم

سیستم های اعلام حریق بی سیم یا وایرلس از این جهت که نیاز به سیم کشی ندارند بسیار انعطاف پذیر بوده و سریع نصب می شوند در واقع بین مرکز کنترل و دتکتورها هیچ کابلی وجود ندارد و با استفاده از انتقال امواج کار می کند همچنین منبع تغذیه این سیستم باتری می باشد. سیستم های اعلام حریق بی سیم به جای کابل ها از امواج صوتی جهت انتقال اطلاعات استفاده می کنند.

نحوه عملکرد اعلام حریق بی سیم به این صورت است که دتکتورهای بیسیم در اثر تحریک شدن با وجود علائم خطر آتش سوزی مثل پخش گاز، فعال شده و سیگنال را به پنل مرکزی ارسال می کنند. تجهیزات اعلام حریق بی سیم همانند سیستم های آدرس پذیر و متعارف می باشد با این فرق که تمامی این تجهیزات به صورت بی سیم کار می کنند فقط تنها وسیله ای که جهت تقویت امواج نیاز است یک دستگاه تقویت کننده می باشد.

سیستم اعلام حریق بی سیم

مزایای سیستم اعلام حریق بی سیم

در ساختمان هایی با تعداد طبقات بالاتر می توان از سیستم های اعلام حریق بی سیم استفاده کرد البته اگر تعداد طبقات زیاد باشد و فاصله بین دتکتورها و پنل اعلام حریق زیاد باشد باید از تقویت کننده های سیگنال استفاده کرد.

هزینه خرید این سیستم ها بالا است ولی به دلیل عدم نیاز به سیم کشی دارای هزینه نصب پایین تری هستند در ادامه به صورت موردی به بررسی سایر مزایای سیستم های اعلام حریق بی سیم می پردازیم :

  • کارکرد ساده با باتری بدون نیاز به منبع تغذیه اصلی
  • نصب ساده و آسان که هزینه ها را کاهش می دهد
  • سیم کشی ندارد در نتیجه در زیبایی محیط خللی ایجاد نمی کند
  • در ساختمان هایی که از قبل سیم کشی انجام شده است و حالا نیاز به نصب اعلام حریق است این سیستم ها قابل استفاده است.

بررسی تفاوت های اعلام حریق، اعلان حریق و اطفای حریق

در ابتدا باید بگوییم که به صورت عمومی و آن چیزی که بین مردم رواج یافته است هم معنی بودن دو کلمه اعلام حریق و اعلان حریق می باشد و این دو به جای همدیگر استفاده می شوند. اگر بخواهیم بررسی را به صورت تخصصی و درست تر انجام دهیم به این صورت است :

کلمه اعلان به معنی ظاهر کردن و آشکار کردن است و کلمه اعلام در لغت به معنی آگاه کردن و هشدار دادن می باشد. از آنجایی که در سیستم های تشخیص آتش معمولا آشکار کردن یا ظاهر کردن رخ میدهد پس می توان گفت کلمه صحیح تر اعلان حریق می باشد. بیشتر تجهیزات این سیستم نیز همانند آشکار سازها، شستی اعلان حریق، کنترل پنل و غیره جزو آشکارسازها و ظاهر کننده ها حساب می شوند پس کلمه اعلان در رابطه با آنها درست است.

همانطور که گفته شد کلمه اعلام به معنی آگاه کردن و هشدار دادن است که در این سیستم ها از آژیر و فلاشر می توان به عنوان تجهیزات اعلام حریق نام برد. پس استفاده از هر دو عبارت می تواند در این زمینه صحیح باشد.

و اما در رابطه با اطفا حریق به تمامی کارهایی که برای کنترل و خاموش کردن آتش انجام می شود اطفای آتش گفته می شود. پس تمامی سیستم های اعلان و اعلام حریق در واقع کار هشدار دادن و آشکار سازی منطقه آتش را انجام می دهند ولی تجهیزاتی که برای خاموش کردن آتش چه به صورت دستی چه به صورت اتوماتیک استفاده می شود مربوط به اطفای حریق می باشد.

تفاوت اعلان حریق، اعلام و اطفا حریق

عملکرد سیستم اعلان حریق

مرحله اول در مبارزه با حریق این است که سیستم اعلان حریق به کمک تجهیزاتش وظیفه دارد تا علائم حریق را با کمک سنسورها و دتکتورها تشخیص دهد. این مرحله هرچه زودتر انجام شود می تواند جلوی آتش سوزی گسترده تر یا اتفاقات سخت تر را بگیرد.

عملکرد سیستم اعلام حریق

در مرحله دوم که اعلان حریق صورت گرفت و خطر مشخص شد حال تجهیزات اعلام حریق وارد عمل می شوند و اولین علائم همانند دود، حرارت و گاز را مشاهده کرده و از طریق آژیرها یا فلاشرها اطلاع رسانی می کنند. حال همه ی افراد حاضر در محل از خطر آتش سوزی آگاه شده اند و باید وارد مرحله رفع آتش شویم.

عملکرد سیستم اطفا حریق

مرحله سوم و آخر اطفا حریق است که بعد از شروع آتش سوزی برای کنترل و خاموش کردن حریق استفاده می شود. این اطفا می تواند با استفاده از کپسول های آتش نشانی یا دیگر تجهیزات به صورت دستی انجام شود و یا در موارد گسترده می تواند به صورت خودکار از سیستم های تعبیه شده انجام شود.

بررسی کامل تجهیزات سیستم اعلام حریق

سیستم های اعلام حریق یا اعلان حریق دارای تجهیزات مختلفی هستند که این اجزا در واقع تشکیل دهنده اصلی این سیستم هستند.

کنترل پنل اعلام حریق

کنترل پنل مرکزی اعلام حریق در واقع هسته اصلی یا مرکز فرماندهی این سیستم می باشد که تمامی اطلاعات ورودی و خروجی از تمامی تجهیزات به این پنل کنترل وارد می شود. این مرکز تمامی سیگنال ها را از دتکتورهای مختلف دریافت می کند و آن را به سیستم های هشدار دهنده منتقل می کند. این قطعه در واقع مغز مرکزی می باشد و با توجه به تنظیمات سامانه مرکزی اعلام حریق عکس العمل های لازم را نشان می دهد.

کنترل پنل ها نیز می توانند متعارف، آدرس پذیر، بی سیم، ترکیبی و یا مناسب اطفای حریق باشند.

توجه داشته باشید که مرکز اعلام حریق را باید در یک محل روشن نصب کنید و بهتر است در جایی باشد که احتمال وقوع حریق کمتر است و نیروهای نظارتی و تعمیر در آنجا رفت و آمد بیشتری دارند زیرا باید بعد از فعال شدن سیستم اعلان حریق به سرعت اقدامات لازم انجام شود.

کنترل پنل سیستم اعلام حریق

دتکتورها یا آشکار سازها

برای تشخیص دود، حرارت، مونوکسید کربن یا... در سیستم اعلام حریق، ابزار جداگانه ای تعریف شده که هر کدام وظیفه خاص خود را دارند، این ابزارها، دتکتور ها یا آشکار سازها هستند که نقش مهمی را در تشخیص دود و حرارت ایفا می کنند. دتکتورها که با نام آشکار ساز نیز شناخته می شوند در گروه دستگاه های آغاز کننده سیستم اعلام حریق قرار می گیرند. دتکتورها حساس به موارد مختلفی هستند که بر این اساس نام های متفاوتی دارند در ادامه با انواع این دتکتورها بیشتر آشنا می شویم :

دتکتور دود

دتکتورهای دودی یا آشکارساز های دودی به وجود ذرات دود در محیط حساس هستند و اگر دود را تشخیص دهند اعلام حریق را فعال می کنند. از این مدل دتکتورها برای فضاهایی استفاده می شود که خطر ایجاد دود بالایی دارند. دتکتورهای دودی را معمولا روی سقف یا نزدیک به سقف نصب می کنند البته توجه داشته باشید که این دتکتور ممکن است در صورت وجود آلودگی بیش از حد هوا هم فعال شده و اعلام خطر اشتباه کند.

در توضیح تخصصی تر می توان گفت دتکتور یا همان آشکار ساز دود مانند دتکتور دود اعلام حریق متعارف زتا ساختاری متشکل از سنسور های IR یا یونیزاسیون، ال ای دی هشدار دهنده، حسگر قابل تنظیم میزان حساسیت دود و... می باشد. در این اجزا سنسور های IR که به سنسور های مادون قرمز نیز معروف می باشند، دارای زمینه های کاربردی بسیار متعددی در زمینه اتوماسیون صنعتی و هوشمند سازی هستند. کاربرد وسیع این سنسور ها را می توانید حتی در بحث ساخت ربات نیز مشاهده نمایید. سنسور های آی آر دارای یک فرستنده و گیرنده بوده که بر اساس مقدار سیگنال دریافتی می توانند مقدار غلظت دود (یا آتش) را تخمین زده و اعلام کنند. البته اینکه چه مقدار از خروجی این سنسور برای ما حائز اهمیت باشد موضوعی است که آن را در حالت کلی و توسط پنل سیستم اعلام حریق تنظیم خواهیم کرد.

دتکتور دود سیساتم اعلام حریق

دتکتور حرارت

دتکتورهای حرارتی بر اساس تشخیص حرارت عمل می کنند یعنی در صورت افزایش غیر عادی درجه حرارت در محیط واکنش نشان داده و دستور اخطار را به آژیرها و هشدار دهنده ها می دهند. دتکتورهای حرارتی به تغییرات دما حساس هستند و ابزار مناسبی برای تشخیص حرارت ناشی از حریق در آشپزخانه ها، موتورخانه ها و غیر می باشند.

دتکتورهای حرارتی انواع مختلفی دارند شامل دتکتور حرارتی ثابت، افزایشی، خطی و ترکیبی

در دتکتور حرارتی ثابت باید از قبل یک دما با درجه مشخص تعریف شود تا در صورت رسیدن دمای محیط به آن درجه سنسور وضعیت حریق را اعلام کرده و سیستم فعال شود. این دتکتورها را در جایی استفاده نمایید که نوسانات دما زیاد نیست و همیشه دما در یک حدی بالا است و افزایش ناگهانی دما به سرعت اتفاق میفتد.

در دتکتور حرارتی افزایشی همانطور که از نام آن مشخص است در صورت افزایش دما از یک میزان تعیین شده سیستم اعلام حریق را فعال می کند. این دتکتورها با تغییرات غیر نرمال دما فعال می شوند در واقع افزایش دما باعث تحریک شدن حسگرهای محیطی و بهم خوردن توازن دو حسگر می شود که این امر سبب اکتیو شدن دتکتورهای حرارتی می شود.

دتکتورهای حرارتی برای محیط هایی مناسب هستند که به صورت معمول ثبات دمایی دارند ولی احتمال ایجاد حریق در این مکان ها با سرعت بالا وجود دارد. البته می توان گفت دتکتورهای حرارتی ثابت دارای ضریب اطمینان بالاتری نسبت به نوع افزایشی هستند.

دتکتور حرارتی

دتکتور ترکیبی دود/حرارت

در سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر، آشکار ساز ترکیبی (دود/حرارت) نقش اندازه گیریِ همزمان میزان غلظت دود و دمای محیط قرار گرفته در آن را بر عهده دارد. همچنین با توجه به وجود پنل در این سیستم ها، سنسور ترکیبی دود/حرارت می تواند علاوه بر اعلام هشدار بر اساس دود و بالا رفتن دما این اطلاعات را برای پنل نیز ارسال نماید.

شما می توانید برای مثال میزان حساسیت آشکار ساز ترکیبی آدرس پذیر آپولو را تعیین کرده و حتی کارکرد آن را بر اساس یکی از موارد (دود یا حرارت) تنظیم نمایید. تنظیم دمای هشدار کلی نیز از قابلیت های این آشکار ساز می باشد. این دتکتور معمولا مجهز به یک ال ای دی برای نمایش وضعیت هشدار است که می تواند در هنگام هشدار به حالت چشمک زن درآمده یا تغییر رنگ دهد.

دتکتور ترکیبی

دتکتور گاز منو اکسید کربن

این سنسور ها برای اندازه گیری میزان منو اکسید کربن هوای محیط به کار گرفته می شوند. همانطور که می دانید گاز منو اکسید کربن به علت بی بو و بی رنگ بودن برای انسان غیر قابل تشخیص بوده و وجود این سنسور در سیستم اعلام حریق خانگی و مسکونی نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. هدف از طراحی این آشکار ساز عموما برای جلوگیری از گاز گرفتگی است و حتی ممکن است در بسیاری از موارد هشدار آن بدون ایجاد حریق باشد. البته این آشکار ساز نیز به ال ای دی هشدار دهنده مجهز می باشد.

دتکتور گازی

دتکتور شعله ای

دتکتور شعله ای یکی از انواع آشکار سازهای قابل اطمینان است که به محض احساس حضور اشعه ای که از آتش احساس می شود فعال شده و سیستم اعلام حریق را فعال می کند. دتکتورهای شعله ای انواع مختلفی دارند که به طول موج های متفاوت حساسیت نشان می دهند. زاویه نصب این دتکتورها از اهمیت بالایی برخوردار است و زمان واکنش بسیار سریعی نسبت به وقوع حریق دارد.

دتکتور شعله ای

بیم دتکتور

بیم دتکتورها در واقع نوعی آشکار ساز دود هستند که از یک فرستنده مادون قرمز و یک گیرنده تشکیل شده اند. سیگنال این دتکتور توسط یک منشور ارسال شده و پس از بازگشت برای تشخیص دادن وجود دود آنالیز می شود. بیم دتکتورها آشکار سازهای دود خطی هستند که با بردهای متفاوت تولید می شوند و می توانند مسافت زیادی را تحت پوشش قرار دهند. پس اگر در جایی امکان استفاده از تعداد زیادی دتکتور دود وجود نداشت می توان از بیم دتکتورها استفاده کرد.

بیم دتکتور اعلام حریق

دتکتور دود مکشی

دتکتورهای دودی مکشی حساسیت بالایی در تشخیص زود هنگام دود دارند و می توانند با لوله هایی که دارند از هوا نمونه برداری کرده و اگر دود را تشخیص دادند سیستم اعلان حریق را فعال کنند.

دتکتور دود مکشی

هشدار دهنده صوتی و نوری

سیستم هشدار دهنده وظیفه اعلام وضعیت خطری را بر عهده دارد که توسط آشکار ساز ها به پنل فرستاده شده است. همانند بقیه اجزا این قسمت نیز در لوپ قرار می گیرد. علاوه بر موارد فوق و اجزای نامبرده شده شما به دلیل خاصیتی که در اکثر ساختار های شبکه ای وجود دارد می توانید اجزایی را در صورت نیاز (همچون هشدار دهنده ها و...) به سامانه اعلام حریق آدرس پذیر اضافه نمایید. برای مثال آژیر فلاشر متعارف GST می تواند همزمان به صورت دیداری و شنیداری هشدار دهد.

شستی اعلام حریق

شستی اعلام حریق در واقع کلیدی است که با فشار دادن آن می توان دیگران را از وجود حریق مطلع ساخت. فعال کردن شستی باید به صورت دستی انجام گیرد. شستی ها می توانند دارای مدل هایی با شیشه روی شکستنی و فشاری یا ریست پذیر باشند.

شستی اعلام حریق شکستنی با در راه های خروجی، برای تحریک سیستم اعلام حریق استفاده کرد. این دستگاه با مرکز کنترل اعلام حریق مورد استفاده قرار می گیرد و مطابق با استاندارد ملی ISIRI 6174 ساخته شده است. پس از برقراری تغذیه، دستگاه آماده به کار می باشد. در صورت ضربه زدن به شیشه و با شکستن آن، فرمان اعلام خطر به مرکز کنترل ارسال می شود.

انواع شستی اعلام حریق

آژیرهای اعلام حریق

آژیر وسیله ای الکترونیکی که با استفاده از ایجاد صدا می تواند خبر اعلام حریق را بدهد. آژیرها را می توان به صورت دیواری یا سقفی نصب و استفاده کرد. آژیرهای اعلام حریق به صورت های مختلف دسته بندی می شوند به طور مثال تک صدا یا چند صدا، معمولی یا ضد انفجار، بیرونی یا داخلی و پیزو و شیپور دار (بلندگویی)

آژیر اعلام حریق پیزو تک صدایی است و می تواند هم در فضاهای بزرگ و هم در فضاهای کوچک مورد استفاده قرار گیرد.

آژیر اعلام حریق شیپوری را باید در جایی ثابت که در دسترس نباشد نصب کرد. برای اعلام حریق استفاده می شود.

آژیرهای اعلام حریق

دستگاه تلفن کننده اعلام حریق

دستگاه تلفن کننده در سیستم اعلام حریق یکی از اجزای مهم و تجهیزات ایمنی در سیستم‌های اعلام حریق است. این دستگاه در صورت وقوع حریق اطلاع رسانی را به صورت فوری انجام می دهد. وظیفه اصلی این دستگاه، اطلاع‌رسانی به افراد در محل مرغوب و نیز به مراکز کنترل یا خدمات اطفاء حریق می‌باشد

دستگاه تلفن کننده، در صورتی که بخشی از سیستم اعلام حریق باشد، می‌تواند به صورت خودکار یا توسط یک اپراتور اطلاعات حریق را به صورت صوتی یا تصویری برای اشخاص ارسال کند. این اطلاعات شامل موقعیت حریق، نوع حریق، و دستورهای لازم ایمنی است.

تلفن کننده سیستم اعلام حریق

فلاشر اعلام حریق

فلاشر در واقع یکی از اجزای ساده و کاربردی در سیستم های اعلام حریق می باشد که در صورت وقوع حریق، با تولید صداها و چشمک‌های نوری به مردم اطلاع می‌دهد. این دستگاه باعث جلب توجه افراد در محیط می‌شود و آن‌ها را به وجود حریق و خطرات آن آگاه می‌سازد تا اقدامات ایمنی مناسب انجام شود.

فلاشر اعلام حریق

مرکز تکرار کننده

مرکز تکرار کننده در سیستم‌های اعلام حریق یک تجهیز است که زمینهٔ تکرار و ارسال اطلاعات اعلام حریق را به دیگر دستگاه‌ها یا مراکز مدیریت فراهم می‌کند. وظیفه اصلی این مرکز تکرار کننده، تقویت و انتقال سیگنال‌ها و اطلاعات اعلام حریق به صورت متناوب و تکراری به مناطق دورتر از سیستم اعلام حریق است.

این تجهیزات ممکن است در مواردی که فاصله طولانی بین دستگاه‌های اعلام حریق و یا مراکز مدیریت وجود داشته باشد، برای افزایش قابلیت ارتباط و اطمینان از انتقال صحیح اطلاعات مورد استفاده قرار گیرند.

به عنوان مثال، اگر یک سیستم اعلام حریق در یک ساختمان بزرگ یا منطقهٔ وسیع نصب شده باشد، مرکز تکرار کننده می‌تواند سیگنال‌ها را از نقاط دورتر به سیستم مرکزی انتقال دهد تا اطلاعات به سرعت و با امانت به مراکز مدیریت برسد. این کار باعث بهبود کارایی و قابلیت اطمینان سیستم اعلام حریق می‌شود.

مرکز تکرار کننده اعلام حریق

منبع تغذیه اصلی و ثانویه

منبع تغذیه سیستم های اعلام حریق یا اصلی است یا ثانویه که منبع تغذیه اصلی با جریان برق شهری کار می کند و ولتاژ مورد نیاز آن 120 تا 240 ولت می باشد.

منبع تغذیه ثانویه در واقع مثل یک پشتیبان عمل می کند و به دلیل حساسیت سیستم های اعلام حریق در صورتی که منبع اصلی از کار بیفتد می تواند کار برق رسانی را انجام دهد.

این مطلب را هم بخوانید:

راهنمای خرید اعلام حریق

زون در سیستم اعلام حریق چیست ؟

زون در سیستم ‌های اعلام حریق به معنی تقسیم بندی مناطق مختلف یک ساختمان یا فضا برای شناسایی محل وقوع حریق و اطلاع‌رسانی دقیق تر به افراد و مراکز کنترل می‌باشد. در سیستم های اعلام حریق هر زون به عنوان یک منطقه مستقل در نظر گرفته می‌شود.

درون هر زون ممکن است یک یا چند دتکتور حریق، دستگاه اعلام حریق، دستگاه هشدار صوتی و نوری و دیگر تجهیزات مرتبط با اعلام حریق نصب باشد.

زمانی که یک حریق در یک زون ایجاد می‌شود، سیستم اعلام حریق اطلاعات مربوط به زون مربوطه را به صورت خودکار به مرکز کنترل ارسال می‌کند. این اطلاعات شامل نوع حریق، مکان دقیق، و اطلاعات ایمنی مربوط به آن زون می‌باشد. این نحوه تقسیم‌بندی باعث می‌شود تا در صورت وقوع حریق، اطلاعات به سرعت به افراد مختلف در محل و به مراکز کنترل مناسب منتقل شود.

زون بندی سیستم اعلام حریق

نحوه سیم کشی سیستم اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر

سیم کشی سیستم اعلام حریق از آن جهت اهمیت دارد که اگر درست صورت نگیرد در عملکرد آن تاثیر منفی می گذارد. سیم های مدار اعلام حریق بر اساس استانداردها و دستورالعمل ‌های مشخصی انجام می‌شود. در سیستم‌های اعلام حریق متعارف و آدرس‌پذیر، هر دستگاه و تجهیزات به صورت منحصر به فرد شناخته می‌شود تا امکان تشخیص مکان دقیق حریق و ارسال اطلاعات به مراکز کنترل وجود داشته باشد. 

به صورت کلی سیم کشی سیستم های اعلام حریق به دو روش انجام می شود یکی روش حلقه ای و دیگری روش ستاره ای.

روش حلقه ای برای سیستم های آدرس پذیر استفاده می شود که دتکتورها روی یک حلقه مستقر می شوند و سیم کشی بین آنها انجام می شودو همه به سایر تجهیزات و پنل های مرکزی وصل می شوند.

در سیستم اعلان حریق متعارف، هر دستگاه از طریق سیم مخصوص خود به صورت جداگانه به پنل کنترل مرکزی وصل می شود. در واقع سیم کشی در این سیستم ها به این صورت است که یک انتهای سیم  به دستگاه و انتهای دیگر به صفحه کنترل وصل می شود.

مقایسه اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر

کدام سیستم اعلام حریق قابل اطمینان تر است ؟

برای اطمینان از قابلیت اطمینان سیستم اعلام حریق، به چند نکته توجه کنید:

  • استفاده از تکنولوژی پیشرفته

سعی کنید سیستمی را انتخاب کنید که از تکنولوژی‌های به‌روز و هوشمند استفاده می‌کند. این ممکن است شامل استفاده از سنسورهای هوشمند و تجهیزات پیشرفته دیگر باشد.

  • رعایت استانداردها

اطمینان حاصل کنید که سیستم با استانداردها و مقررات مربوط به اعلام حریق مطابقت دارد. این کمک می‌کند که سیستم به صورت مطمئن عمل کند.

  • تست و نگهداری

سیستم اعلام حریق را به صورت دوره‌ای تست کنید. این کمک می‌کند تا خرابی‌ها و مشکلات به موقع شناسایی و رفع شوند.

  • انتخاب برندهای معتبر

بهتر است کیفیت را فدای قیمت نکنید و از برندهای معروف و معتبر سیستم اعلام حریق تهیه کنید. این کمک می‌کند که مطمئن باشیم از تجهیزات با کیفیت استفاده می‌شود.

  • اندازه و پوشش سیستم

مطمئن شوید که سیستم اعلام حریق، اندازه و پوشش مناسبی دارد تا همه نقاط مهم فضا یا ساختمان پوشش داده شود.

به طور کلی می توان گفت سیستم اعلام حریق آدرس پذیر اطمینان بالاتری دارد زیرا هم نصب ساده تری دارد و از طرفی مکان حریق را می تواند به صورت دقیق مشخص کند.

معرفی برندهای مهم سیستم اعلام حریق

شرکت های زیادی در حال رقابت برای تولید تجهیزات اعلام حریق هستند که در این میان شرکت های ایرانی نیز توانسته اند مطابق استانداردهای روز دنیا عمل کرده و از پیشگامان تولید تجهیزات ایمن در اعلام و اعلان حریق باشند. در ادامه به صورت موردی به نام شرکت های تولید کننده تجهیزات اعلام حریق می پردازیم :

  • اعلام حریق زیتکس
  • اعلام حریق آریاک
  • اعلام حریق تسلا
  • اعلام حریق سنس
  • اعلام حریق زتا
  • اعلام حریق جنت
  • اعلام حریق آپولو
  • اعلام حریق ماویلی
  • اعلام حریق تله تک
  • اعلام حریق جی اس تی
  • اعلام حریق زیمنس
  • اعلام حریق ام اس کو
  • اعلام حریق تندا
  • اعلام حریق یونی پاس
  • اعلام حریق ویستا
  • اعلام حریق سینکلن

برندهای تولید کننده سیستم های اعلام حریق

استانداردهای سیستم اعلام حریق

این استانداردها مشخص می‌کنند چگونه یک سیستم اعلام حریق باید طراحی، نصب، و بهره‌برداری شود. در اینجا چند استاندارد مهم به صورت خلاصه توضیح داده شده‌اند:

استاندارد EN54

این استاندارد برای سیستم‌های اعلام حریق در اروپا استفاده می‌شود.

مشخصات فنی دستگاه‌ها، انواع سنسورها و نرم‌افزارهای اعلام حریق را معین می‌کند.

نکاتی درباره طراحی و نصب نیز در این استاندارد ذکر شده است.

استاندارد NFPA 72

این استاندارد در ایالات متحده استفاده می‌شود و توسط انجمن ملی حفاظت در برابر حریق (NFPA)  ارائه شده است.

مشخصات دستگاه‌ها، نحوه آزمون، و مدیریت اطلاعات در سیستم اعلام حریق را تعریف می‌کند.

همچنین شیوه آزمایش و نگهداری به طور مفصل در این استاندارد ذکر شده است.

استاندارد BS 5839-1

این استاندارد برای سیستم‌های اعلام حریق در بریتانیا استفاده می‌شود.

مشخصات تجهیزات، نقشه‌ها، و آزمایش‌های سیستم اعلام حریق را تعیین می‌کند.

الزاماتی برای طراحی و نصب سیستم در این استاندارد مشخص شده است.

استاندارد ISO 7240-14

این استاندارد توسط سازمان بین‌المللی استاندارد ساخته شده است.

مشخصات فنی دستگاه‌ها و اجزای سیستم اعلام حریق را تعریف می‌کند.

این استاندارد به تضمین کیفیت و عملکرد مطلوب سیستم اعلام حریق کمک می‌کند.

این استانداردها به طور کلی قوانینی هستند که تولیدکنندگان و متخصصان اعلام حریق از آنها برای اجرای صحیح و ایمن سیستم‌های اعلام حریق استفاده می‌کنند.

نحوه انتخاب و قیمت سیستم اعلام حریق

سامانه اعلان حریق بر اساس نحوه انتقال هشدار به کنترل پنل، به دو گروه اصلی تقسیم می شوند. گروه اول سیستم آدرس پذیر و دیگری متعارف می باشد. انتخاب هر کدام از این دو می تواند به قیمت سیستم اعلام حریق مد نظر شما مربوط باشد.

خرید و قیمت سیستم اعلام حریق

سیستم های اعلام حریق متعارف هزینه خرید کمتری را به شما تحمیل می کنند ولی از آنجایی که هر کدام از تجهیزات برای نصب به سیم جداگانه نیاز دارند پس نصب گران تری دارند. سیستم های آدرس پذیر برعکس دارای هزینه خرید بالاتری هستند ولی چون تمامی تجهیزات به صورت حلقوی به یکدیگر وصل می شوند از این رو هزینه نصب کمتر می شود.

توجه داشته باشید که در انتخاب و خرید سیستم اعلام حریق حتما به برندی که خریداری می کنید و تجهیزات آن توجه نمایید چرا که نوع و تعداد تجهیزات قیمت سیستم را تغییر می دهد.

اگر در انتخاب سیستم اعلام حریق نیاز به مشاوره دارید می توانید با کارشناسان دی سی ای کالا صحبت کنید و از طرفی به صورت معمول سیستم های متعارف مناسب برای فضاهای کوچک تر و خانگی هستند ولی در ساختمان ها یا سازمان های بزرگ استفاده از سیستم های آدرس پذیر بهتر است.

ادامه مطلب
بستن
برای محصولات بیشتر کلیک کنید.
هیچ محصولی پیدا نشد.
منوی اصلی
برای محصولات بیشتر کلیک کنید.
هیچ محصولی پیدا نشد.
تخفیف ها و پیشنهادها
کالای دست دوم
وبلاگ
تماس با ما

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود به حساب کاربری